Een dag bij H3X

Als je vanaf 2 uur binnenkomt, log je in met jouw persoonlijke inlogcode en pak je een dagplanning. Je kiest een plekje, begroet de begeleiding en pakt limonade of thee, met een koekje. Dan echt aan de slag.

De dagplanning is zo ingevuld want op je weekplanning heb je al een indeling van de taken van deze week gemaakt, je hoeft dus alleen nog maar even te checken of er iets onverwachts is bijgekomen.

De taken verdeel je op een handige manier over de middag; moeilijke vakken eerst, woordjes leren verdeeld in sessies van een half uur en na een poos hard werken een welverdiende pauze. Aan het einde van de middag moet je ook nog een nieuwe planning maken voor de komende week.

Ondertussen loopt er een begeleider langs die je planning even bekijkt, een extra tip geeft en je op weg helpt met je moeilijkste vak. Vak voor vak werk je rustig door, stelt een paar keer een vraag en ook je begeleider stelt jou een (moeilijke) vraag.

Voor de woordjes pak je een laptop en daarna gebruik je die ook om een weekplanning te maken. Als die af is, kijkt je begeleider even of alles erop staat en of je verstandig heb gepland.

Na ongeveer 2 uur (maar langer blijven mag natuurlijk ook) is het werk af, weet je wat je de komende tijd moet doen en kun je met een gerust hart naar huis. Even afmelden bij je begeleider en dan tijd voor sport, computer en vrienden.